İran'da El Aksa tatbikatı görüntüleri yayınlandı..

İran Devrim Muhafızları’nın kısmi kolu olan milisler (Basij) Kum yakınlarında askeri tatbikat yaptı. Tatbikat ardından ilgili fotoğraflar Fars Haber Ajansı tarafından yayınlandı.



Fotoğraflarda El Aksa camiinin ele geçirilmesi tatbikatı görülüyor. Bir dağın tepesine inşa edilen Aksa replikası yapının etrafında milisler yer alıyor.
Eylül ayından itibaren Mescid'i Aksa yakınlarında gerginlik tırmanmıştı.

Tatbikat Amerika’da tepkilere yol açtı ve İran’ın İsrail’e yönelik planları olarak gösterildi. Başkan Barack Obama ve John Kerry’yi suçlayan muhalifler Birleşmiş Milletler’i de hedef gösterdi.

Diğer yandan İsrail’in eylemlerine karşı Birleşmiş Milletler’i sessiz kalmakla suçlayanlar da var... Dış basında Amerika Birleşik Devletleri - İran ilişkilerinin geliştiği yorumlarının yer aldığı bir dönemde tatbikatın mesajı ilgi çekti...
İran sürekli şekilde yaptığı tatbikatlara Beytül Mukaddes adını veriyor. Bu isim İran -Irak savaşı zamanında yapılan önemli operasyonlara da verilmişti. İran’ın Hizbollah ile olan ilişkileri ve Aksa söylemi devrim sonrası uzun zamandır bilinmekte.







Bu blogdaki popüler yayınlar

GÖZE SİYAH BANT, İNCE MİZAH VE SANSÜR

The US' dithering over Gulen's extradition following the July 15

CIA, TALIBAN, AIRBNB, AFGANISTAN VE TURKIYE