CNN muhabirine Tweet cezası...

Dünya CNN muhabirinin tweetini konuşuyor. Elise Labott, attığı tweette ABD Temsilciler Meclisi’nin Amerika’nın kabul edeceği Suriyeli mülteci sayısını sınırlayacak bir düzenleme geçirmesini eleştirdi.



***
Tweetinde Özgürlük Heykeline vurgu yapan Labott daha sonra editorial olarak böyle bir tweet atmasının uygun olmadığını farkettiğini yazdı ve özür diledi. Takipçileri özür dilemesine tepki göstererek 'mücadeleye devam, bu özür dilenecek birşey değil' şeklinde yorumlar yaptılar. Paris saldırısının ardından bazı Amerikalılar bu yasayı yerinde buluyor.

***
Perşembe oylanan düzenleme ile Suriyeli ve Irak’lı mültecilerin ülkeye kabulü, Ulusal Güvenlk ajansından gelecek güvenlik riski taşımadıklarına dair onaya bağlanıyor.
Bir diğer nokta oylama konusu olan bir olayda gazetecinin taraf tutması. Bununla birlikte kendisinin sığınmacılar ile empati yapmasının bu kapsama giremeyeceğine inananlar da var.

***
Diğer yandan ise Paris saldırısında hayatını kaybeden bir gencin ailesi, ‘nefret söylemine geçit verecek açıklama bekleyenlere bunu sunmayacağım’ diyerek büyük çoğunluğu şaşırttı.
Labott’un işvereni ile arasındaki anlaşmaya uygun olmayarak partizan tavır takındığını söyleyenlere verilen bir diğer cevap ise farklı bazı CNN programcılarının Fransa’da yaşanan terör olayında bütün müslümanları suçlayarak taraf oldukları ancak uzaklaştırma cezası almadıkları şeklinde verildi.

Bu blogdaki popüler yayınlar

GÖZE SİYAH BANT, İNCE MİZAH VE SANSÜR

The US' dithering over Gulen's extradition following the July 15

CIA, TALIBAN, AIRBNB, AFGANISTAN VE TURKIYE