Yazılı özür ve 15 million tazminat istiyor....

ABD’nin Texas eyeleti Dallas bölgesinde yaşayan müslüman öğrenci, bir satin parçalarını kullanarak evde yaptığı saati okula götürdü. Eylül ayında yaşanan olayda öğretmeni saatin bombaya benzediğini söyleyerek polisi aradı. Obama önce hakkında bir tweet attı, ardından O’nu Beyaz Saray’a davet etti. Ancak ailenin avukatları 60 gün içinde yazılı özür ve 15 milyon dolar tazminat talep ediyor.



Mohamed Eylül ayında gözaltına alınıp sorgulanınca ulusal ve dünya basınında geniş yankı uyandırmıştı. Daha sonra Obama tarafından Beyaz Saray’da bir bilim etkinliğine davet edildi ve Başkan ile görüştü. 





Babası ve Ahmed islamafobi mağduru olduklarını belirtti. Avukatlar Mac Arthur Okulu’nun davranışını savunan Belediye Bşakanı Beth Van Duyne ve polis şefi Larry Boyd’dan şikayetçi. Vatandaşlık haklarının ihlal edildiğini duygusal ve fiziki acı yaşadıklarını iafede ediyorlar. Aile City of Irving’den 10 milyon dolar, okulun bağlı olduğu birlikten ise 5 milyon dolar talep ediyor.

Bilim ve eğitim desteği ile bilinen Katar Vakfı aileyi Katar’da yaşamaya davet etti ve eğitim bursu önerdi. Aile bu teklifi kabul etti. ABD'de polisin yanlışlıkla vurduğu kişilerin aileleri bile çok daha az miktarlarda tazminat alıyor.

Bu blogdaki popüler yayınlar

GÖZE SİYAH BANT, İNCE MİZAH VE SANSÜR

The US' dithering over Gulen's extradition following the July 15

CIA, TALIBAN, AIRBNB, AFGANISTAN VE TURKIYE