Kanada 25.000 mülteci kabulünde ısrarlı...

Kanada’nın yeni liberal hükümeti Paris saldırılarının ardından 25.000 mülteciyi kabul etme kararından dönmedi.


31 Aralık tarihine kadar 25.000 Suriyeli sığınmacı Kanada’ya yerleştirilecek. Başbakan Justin Trudeau, sağlam güvenlik taramalarının öncelikleri olduğunu da vurguladı.

Kanada Göç Bakanı ise yerel yöneticiler ile sığınmacılara nasıl destek sağlayacaklarına dair konuştuklarını ve koordinasyon başlattıklarını açıkladı.

 Eylül’de, Kanada’da akrabaları bulunan üç yaşındaki Aylan Kürdi’nin cesedinin Türkiye kıyılarına vurmasının ardından Kanada’da büyük kampanya düzenlenmişti. Ekim’de yapılan son seçimlerde Trudeau’ya yenilen eski Başbakan Stephen Harper daha fazla sığınmacı kabul etmeyeceklerini açıklamıştı.



Sığınmacıların çoğu Yunanistan ve Makedonya sınırındaki kayıt kamplarına ulaşmaya çalışıyor. Kampların önünde uzun kuyruklar var. Bu kayıttan sonra yerleştirilecekleri ülke için başvurmuş oluyorlar.
Kanada’da sığınmacı kabulü geleneksel bir durum. Ülke 1990’ların sonunda Kosova’dan 5000 sığınmacı kabul etmişti.
ABD ise 10.000 mülteci kabulü noktasında çıkan muhalif seslerin ardından ne yönde uygulama yapacak merak ediliyor. Muhalifler işsizlik, göçmenlerin işgücünde ana faktör olması ve terör riskini vurguluyor. Amerika’da göçmenlerin kabul ettiği işlerde Amerikanların çalısması pek yaygın değil.

Bu blogdaki popüler yayınlar

GÖZE SİYAH BANT, İNCE MİZAH VE SANSÜR

The US' dithering over Gulen's extradition following the July 15

CIA, TALIBAN, AIRBNB, AFGANISTAN VE TURKIYE