Chicago’da müslüman yolculara şikayet

Amerika Birleşik Devletlerinde son günlerde Müslüman yolcular ile unmake istemeyen diğer yolcular nedeniyle yolculara ek güvenlik önlemleri arttırıldı. Chicago Havalimanı’nda biri Çarşamba gündüz ve diğeri Çaşamba gecesi iki olay yaşandı..

İlk sorun Çarşamba günü Cihaco-Philelphia uçuşunda yaşandı.



Chicago’dan Philedelphia’ya uçacak olan Filistin kökenli ABD vatandaşı iki müslüman yolcu Arapça konuştukları için başka bir yolcu tarafından şikayet edildi. Yolcular bir adım daha ileri giderek iki yolcunun elindeki beyaz kutuyu açmasını istediler. Kutuda ise baklava vardı.

Kendileri ile uçmak istemeyen yolcunun talebi üzerine Maher Khalil ve Anas Ayyad isimli yolcular sorgulandılar. Bu uçuşun gecikmesine seep oldu. 15 yıl önce Filistin’den Philedelphia’ya göç eden iki yolcu daha sonra uçağa alındı.

Şikayet edilen müslüman ve Amerikan vatandaşı yolcular ise durum tepkili.Yolcular 911 polis acil numarasını arayarak durumu anlattıklarını belittiler. Yolculardan Khalid uçağa alındıklarında bazı yolcuların kendilerini desteklediğini bazılarının ise  kendilerini rahatsız ettiğini ifade etti.

Bir diğer problem ise Chicago-Houston uçağında meydana geldi. 6 müslüman yolcunun kindler ile uçmasını istemeyen yolcular nedeniyle grup başka uçuşa aktarıldı. Havayolu şirketi yaptığı yazılı açıklamada herbier yolcunun kaygısının kindler için önemli olduğunu ve güvenliğin ilk sırada geldiğini vurguladı.
Bir güvenlik sorunu varsa müslüman yolcuların aktarıldıkları uçuşta da aynı güvenlik standartlarının uygulanması gerekir. Bu da şikayeti yapan yolcuların, sırf dinleri ve etnik kimlikleri nedeniyle şikayet edilen yolculardan daha fazla ha sahibi olduğu anlamına geliyor.

Bu blogdaki popüler yayınlar

GÖZE SİYAH BANT, İNCE MİZAH VE SANSÜR

The US' dithering over Gulen's extradition following the July 15

CIA, TALIBAN, AIRBNB, AFGANISTAN VE TURKIYE